Selecteer een pagina

Alcohol in het verkeer
Inleiding
Je hoort het de laatste steeds vaker in op het nieuws. Mensen zijn gepakt omdat ze met teveel alcohol op in het verkeer zaten. Waarom doen mensen dit ? en wat zijn de gevaren van het rijden met teveel alcohol op. En last but not least hoe kun je voorkomen dat mensen met te veel alcohol op gaan rijden.
Alcohol
Alcohol is iets van alle tijden , iedereen heeft ermee te maken, vaak drink je op een feestje of na het sporten. Toch is het iets waar je verantwoordelijk mee om moet gaan. Wanneer je besluit te gaan rijden met alcohol op , kan het zomaar fout gaan . Alcohol vertraagt de reactiesnelheid waarmee mensen reageren op bepaalde situaties. Waneer iemand meer dan 1-2 biertjes op hebben daalt deze snelheid met tientallen procenten. Stel je voor dat er op dat moment net iemand oversteekt , of dat je voorganger hard op de rem strap.
Voorkomen
Het beste is om niet te drinken , toch is dit makkelijker gezegt dan gedaan , soms is het gewoonweg net te lastig om het drankje te laten staan. Mocht je dan toch nog willen drinken kan het verstandig zijn om een alcoholtester aan te schaffen, een alcoholtester is een apparaat dat evenees door de politie wordt gebruikt om te testen hoeveel alcohol er nou concreet is het bloed zit . Wijst een test met een alcoholtester uit dat je een relatief laag promillage hebt. Dan is het veilig om de weg op te gaan.
Alcoholslot
Een andere maatregel die de overheid heeft genomen is een zogeheten alcoholslot , dit slot wordt ingebouwd bij bestuurders die over de schreef zijn gegaan. Deze bestuurders moeten iedere keer dat ze met hun auto willen gaan rijden eerst blazen . Is het dan is orde dan zal de auto starten.
Conclusie
Ga verstandig om met alcohol , test je alcoholpercentage indien nodig , en rij niet al je teveel hebt gedronken .
Bronnen :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Alcohol
http://alcoholcontroles.net/webshop