Selecteer een pagina

Titel: Kappen!
Schrijfster: Carry Slee
Aantal blz.: 144
Niet vertaald

Karaktereigenschappen van Indra

o Sociaal
o Eerlijk
o Behulpzaam
o Aardig
o Rustig
o Zacht
o Gevoelig
o Altruïsme
o (Bedachtzaam)
o (Gesloten)

1) Personagebeschrijving:
Indra probeert altijd om eerst aan anderen te denken en dan pas aan zichzelf. Ze zal nooit iemand in de steek laten wat er ook gebeurt. Ze is erg rustig deels omdat ze pfeiffer heeft en deels omdat dat gewoon in haar karakter zit. Indra zal nooit liegen behalve wanneer ze echt niet anders kan en ze er iemand mee uit de brand kan helpen. Ze zal niet zo snel iemand kwetsen of afwijzen ook omdat iedereen goed met haar overweg kan. Er zijn zelfs twee jongens verliefd op haar. Ze zal nooit iets doen zonder haar vriendin het te vertellen dus echt stiekem is ze niet.

Personagebeschrijving 2 vernieuwde versie:
Indra is heel erg sociaal en zal altijd eerst aan anderen denken, bijvoorbeeld toen Sander in de nesten zat heeft ze hem meteen geholpen, doordat ze zo graag mensen helpt komt het wel eens voor dat ze zichzelf daarmee in de nesten werkt. Ze heeft veel moeite om tegen iemand te liegen maar als ze er iemand mee helpt zal ze het toch wel doen. Hiermee zet ze soms iets te veel op het spel, zo komt het in het boek een keer voor dat ze door een leugen, die ze vertelde om Sander te helpen, de vriendschap met haar beste vriendin op het spel zet en het erg uit de hand loopt. Indra is wel een beetje een rustig typetje, maar dat komt ook een beeje doordat ze Pfeiffer heeft maar ook voor die ziekte was ze altijd al best rustig. Als Indra een keer iemand om een speciale reden af zou moeten wijzen zal ze dat heel moeilijk vinden en er eerst lang over na te denken want ze is wel redelijk snel ban dat ze iemand zal kwetsen. Het zal alleen niet snel voorkomen dat ze iemand af moet wijzen want iedereen is dol op haar, maar er zijn ook twee jongens verliefd op haar dus ze zal echt een jongen af moeten wijzen. De jongens zullen namelijk beide er alles aan doen om haar hart te veroveren. Indra kijkt meestal wel even de kat uit de boom voor ze echt iets begint met diegene. Wat nog wel eens een probleem bij kan opleveren bij Indra is dat ze snel iemand gelooft, op zich een goede eigenschap maar ze gelooft ook wel een mensen iets te snel.

2) Beginsituatie:
Sanders vrienden Chris en Maarten zijn veel veranderd sinds de middelbare school. Sander betrapt zich er op dat hij het helemaal niet meer leuk vindt om met zijn vrienden om te gaan. Maar dat is niet zo verwonderlijk de laatste tijd zijn ze altijd halfdronken als ze bij Sander aan komen.Sander merkt dat zijn vrienden stelen en mensen lastig vallen. Als sander op een gegeven moment ziet dat zijn vrienden een rolstoel omtrappen met een gehandicapte jongen erin kan hij geen kant meer op. Niemand mag dit te weten komen vooral het meisje van zijn dromen niet; Indra.
Indra is de laatste tijd erg snel moe, als ze met haar moeder naar de dokter gaat blijkt dat ze Pfeiffer heeft. Indra gaat door een moeilijke tijd en het wordt nog moeilijker als haar beste vriendin Heike haar niet eens wil geloven en zegt dat ze zich aanstelt. Ze zegt zelfs dat het een ‘fijne’ ziekte is; Je merkt er amper iets van alleen een beetje moe en je mag er wel voor thuisblijven. Ook Indra is verliefd op Sander maar ze weten niet van elkaar dat ze verliefd zijn.

3) Eindsituatie:
Sander loopt met Chris en Maarten mee naar buiten als Emiel en een vriend van hem aankomen. Emiel haalt een fles Malibu uit zijn zak. Maarten, Chris Emiel en zijn vriend geven om de beurten de fles door. Daar heeft Sander dus echt geen zin in, een biertje lust hij nog wel maar dat zoete spul lust hij echt niet. Na een paar minuten is de halve fles al op Sander merkt meteen dat ze ook niet te veel meer kunnen hebben. Emiel, de vriend van Emiel, Chris en Maarten gaan uit, Sander heeft geen zin om mee te gaan.
Er komt een fietser aan, hij kan er niet langs en belt, ze gaan niet aan de kant, hij belt nog een keer. Dan moet hij afstappen. Sander kan zijn ogen niet geloven. De vriend van Emiel geeft hem een klap tegen zijn hoofd. Zo hard dat hij met fiets en al tegen de grond slaat. Sander stormt erop af . ‘HOU OP!’ vol afschuw ziet hij dat Emiel in de maag van de jongen schopt, de andere jongen schopt hem tegen zijn hoofd. ‘KAPPEN!’ Sander grijpt Emiels arm vast, maar die rukt zich direct los en trapt door. Sander ziet dat er bloed uit het hoofd van de jongen komt. ‘Kappen’ schreeuwt hij weer. In paniek kijkt hij naar de jongen die onder de fiets ligt, ze trappen hem nog eens dood. Sander bedenkt zich geen seconde en belt het alarmnummer. Door de telefoon meldt hij wat er gebeurt en waar hij is. De vriend van Emiel stuift op Sander af, rukt de telefoon uit zijn handen en gooit hem tegen de muur. Emiel grijpt Sander vast en smijt hem tegen de muur. In de verte klinkt een sirene. In paniek rent Sander de andere kant op. Als hij in zijn straat komt ziet hij dat Emiel en zijn vriend er staan. Sander draait zich om en begint hard te rennen, ze mogen hem niet te pakken krijgen! Als hij bij een spoorweg aankomt ziet hij dat er een trein aankomt, zou hij het halen? Hij knijpt zijn ogen dicht, rent over de spoorweg en laat zich in het gras vallen. Hij holt naar de bosjes. Hij heeft een voorsprong op Emiel en zijn vriend. Pas als de trein voorbij is durft hij te kijken. Hij kan hier niet blijven zitten. Hij kan het beste naar Indra gaan, dat is waarschijnlijk de enige die hem begrijpt. Als hij in Indra`s straat komt ziet hij dat Emiel en zijn vriend er aan komen. Bij haar huis aangekomen gooit hij snel een paar steentjes tegen haar ruit. Ze komen steeds dichterbij, hij rent het gangetje in en springt over het tuinhek. De tuindeur gaat open. Als hij binnen is vertelt hij dat Emiel en zijn vriend achter hem aan zitten ook vertelt hij wat er is gebeurd.Indra pakt zijn hand en vertelt dat hij goed gehandeld heeft. Dan geeft sander toe dat hij wel bij het rolstoelincident was. Indra stuurt hem acuut weg. Sander stribbelt tegen, maar Indra hoeft geen uitleg. Sander is in de war en stapt de tuin uit. Hij wordt van twee kanten in- gesloten, Emiel en zijn vriend rammen hem helemaal in elkaar.
`s Ochtends wordt hij gevonden en naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance. In de wachtkamer hoopt Indra dat het allemaal een nare droom was. Na een tijdje stapt ze naar de ouders van Sander toe en vertelt hen wat er is gebeurd.De zuster zegt dat hij naar Indra vraagt. Indra begint zich meteen te verontschuldigen tegenover Sander als ze binnenkomt. Daarna gaat Indra zich verontschuldigen bij Heike. Heike vraagt kwaad waarom Indra tegen haar gelogen heeft, maar daarna besluiten ze dat ze niet zonder elkaar kunnen.
Emiel komt langs in het ziekenhuis. Hij wil Sander wijsmaken dat Maarten en Chris alles hebben gedaan. De zuster hoort het en belt de politie. Die komen naar het ziekenhuis en Emiel word afgevoerd. Zo komt alles toch nog op zijn pootjes terecht.

4) Verandering
Indra is eigenlijk niet heel erg veel veranderd. Sander heeft wel geleerd dat je voor jezelf op moet komen en je mening moet laten weten op de meeste momenten. Heel veel meer kan ik niet over de verandering vertellen omdat ze geen verandering hebben door gemaakt.