Selecteer een pagina

Spijt
Carry Slee

Jochem is een dikke jongen uit de tweede klas. Omdat hij zo dik is en omdat hij nooit voor zichzelf op durft te komen wordt hij heel erg gepest. Jochem wordt het meest gepest door Sanne, Justin en Remco. Zij jagen iedereen op. Zélfs de mentor van Jochem heeft een hekel aan hem. Hij geeft namelijk gym, en dan is het niet zo handig als je dik bent.
Sanne, Justin en Remco halen veel misselijke grappen met Jochem uit. Zij noemen hem zeug en vetklep. Ze hebben zelfs een keer toen hij aan het douchen was, zijn kleren in een boom gehangen. Toen hij naakt uit de douche kwam en zijn kleren weg waren, hebben zij ervoor gezorgd dat hij naakt voor de meisjeskleedkamer stond. Na de gymles zou de klassenfoto gemaakt worden, en omdat hij geen kleren had, kon hij niet op de foto.
De andere klasgenoten durven er niks van te zeggen. Het zou namelijk kunnen betekenen dat zij dan ook gepest zouden worden. David is de enige die voor Jochem op wil komen, maar tóch durft hij het niet. Hij is net als de anderen bang dat zij hem dan ook gaan pesten.
David is al een tijdje verliefd op Vera. Af en toe krijgt hij het gevoel dat zij hem ook leuk vindt en dan wordt hij veel zelfverzekerder. Hij denkt dat hij pas voor Jochem op durft te komen wanneer hij iets met Vera krijgt.
Op de klassenavond wil David verkering vragen aan Vera. Hij heeft er zin in en is zenuwachtig. Net toen David naar Vera toe wilde gaan, zag hij haar zoenen met Youssef. Daar ging zijn plan! David liep verdrietig naar buiten. Daar zag hij hoe Jochem werd gepest.
De volgende ochtend op school komt de rector vertellen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David schrikt en krijgt meteen spijt. Waarom had hij er niks van gezegd? David meldt zich ziek en gaat samen met Nienke, een goede vriendin van Jochem, opzoek. Na lang zoeken zien ze plotseling de rugzak van Jochem drijven in een meer. Ze schrikken enorm. Ze gaan hulp halen, en even later wordt het lichaam van Jochem uit het water getild door twee duikers. Iedereen voelt zich schuldig. Zélfs Sanne, Justin en Remco.
Sanne, Justin en Remco worden van school gestuurd. En de schoolkrantredactie bedenkt een pestlijn; hierdoor hopen ze dat zoiets niet nog een keer gebeurd.