Selecteer een pagina

De titel van het boek is just good friends en is geschreven door Penny Hancock. Het is een liefdesverhaal, want het gaat over 2 verliefde mensen. Ik vind het verhaal realistisch omdat het in het echt ook kan gebeuren. De belangrijkste personen zijn: Stephany , Max en Carlo.
Stephany is een aardige vrouw die wat met Max heeft. Maar ze is niet echt te vertrouwen omdat ze vreemd ging met Carlo.
En Max is een aardige man, die wel te vertrouwen is.
Carlo is niet echt een aardige man omdat hij ook niet veel oog had voor zijn kinderen en zijn vrouw. En hij valt ook niet te vertrouwen. Ik zou niemand willen ontmoeten want ze spreken me niet zo aan. En ik zou Carlo liever niet willen ontmoeten want hij lijkt me niet echt aardig.
Ik vind dat ik op niemand lijk uit de tekst en ik zou ook niemand willen zijn. Omdat ze het allemaal niet echt heel erg goed hebben. Het verhaal speelt zich af in deze tijd.
De tijd of plaats is best wel belangrijk want als het bv. in een andere tijd gebeurde klopte het verhaal niet. De achtergrond is niet belangrijk in dit verhaal.

Samenvatting

Stephany en Max willen op vakantie. Stephany kent een vriend, Carlo, in Italië, hij heeft een flat die hij niet vaak gebruikt. Zij belt Carlo, en hij vindt het goed dat zij naar Italië komen en hun vakantie daar doorbrengen. Ruth, de vrouw van Carlo vond het niet leuk toen zij hoorde dat Stephany met haar vriend kwam. De reden hiervoor was dat ze vroeger wat hadden gehad. Een paar dagen later gingen Stephany en Max naar Italië met het vliegtuig. Toen ze bij de flat van Carlo kwamen werden ze verwelkomt door de ouders van Carlo, die ook in die flat wonen. De volgende dag gingen Stephany en Max zwemmen bij het strand. Daarna ontmoeten zij Carlo en Ruth, en gingen naar een restaurant voor een diner. Bij het restaurant sprak Stephany een tijdje met Carlo en Max werd wel wat jaloers. Max ging toen even met Thomas, een kind van Carlo en Ruth naar de kade toe om boten te kijken. De volgende dag voelde Max zich heel ziek, en daarom kon hij niet mee met Stephany. En toen moest ze alleen met Carlo. Luigi, de kelner, vertelde haar dat hij het niet was vergeten wat twee jaar geleden gebeurde toen Stephany in Italië was. Zij en Carlo hadden gezoend. Zij hadden afgesproken dat het nooit meer opnieuw zou gebeuren. Stephany vond niet goed dat Luigi haar aan de dingen herinnerde die twee jaar geleden gebeurden. Die avond, was Max nog steeds ziek en Ruth was naar huis voor de kinderen te zorgen. Stephany en Carlo gingen met zijn tweeën naar het strand. plotseling zoenden zij, net zoals twee jaar geleden. Daarna voelden zij zich er allebei ongemakkelijk over. De laatste dag in Italië gingen Max en Stephany samen zwemmen en later gingen ze naar de bar. Daar kwam Luigi. Hij zei dat hij het horloge van Stephany had gevonden op het strand. En toen had Stephany alles vertelt wat er was gebeurt. Terug in Engeland probeerde Stephany het goed te maken, maar hij wilde niet met een vrouw die hij niet vertrouwen kan. Stephany voelde zich heel erg verdrietig.