Selecteer een pagina

Duizend kilometer
Elle van den Bogaart

Samenvatting

Het gaat over 4 jongeren die in een woonboerderij in Frankrijk ‘wonen’ voor een paar maanden om hun leven even op een rijtje te zetten en nou te kijken wat ze nou met hun leven willen.

Spanning

In dit boek word de spanning opgebouwd, je wilt ook steeds verder lezen omdat je wilt weten wat er gaat gebeuren. Der zitten ook veel open plekken in dit boek wand ze gaan bv. ontsnappen maar er word nog niet meteen verteld hoe ze het gaan doen. Dat is wel goed van dit boek. Er zit niet echt een globale spanning in wand het zijn allemaal stukjes, met elk een andere spanning. Lokale spanning zit er wel in wand er zijn ook onderlinge ruzies tussen hun in de woonboerderij zelf maar dat word kort daarna weer opgelost.

Thema/Onderwerp

Het onderwerp spreekt mij wel aan omdat de problemen die daar gebeuren hier ook wel gebeuren dus dat vind ik wel interessant. Ik ben ook wel aan het denken gezet door dit verhaal omdat ik er toch over ga denken dat het egt erg is wat er bv. Met Kim is gebeurt. Het onderwerp word ook goed besproken in het verhaal, wand het gaat eigenlijk de heltijd over dezelfde mensen en hun problemen.

Personages

Er zijn 4 hoofdpersonen, die in heel het boek goed besproken worden. Ik kan me ook wel een beetje verplaatsen in de situatie van de 4 jongeren, omdat het problemen zijn die hier ook gewoon voorkomen. Toch vind ik het raar dat Suzie en Stephan in die woonboerderij toch nog een beetje door gaan met dat gekwal, als ik een van die personen zou zijn dan zou ik het daar rustiger houden dat je sneller terug mag naar huis. Ook vind ik de beslissing die Suzie op het einde maakt wel raar wand ze gaat als de benzine op is haar eigen pad en laat hun achter, ik heb het idee dat het veiliger is om toch met zijn 2e door te gaan dus ze kon beter bij Stephan blijven.

Mening

Een goed boek, omdat het spannend is en de spanning word opgebouwd, je wilt steeds verder lezen omdat je wilt weten wat er gaat gebeuren. In het boek staan de gevoelens van de verschillende personen goed weergeven, de één is heel gesloten en de ander juist heel ruig en ‘stoer’, dat vind ik dus heel belangrijk en daarom vind ik het een goed boek.
Wel vind ik het einde wazig, dat stopt gewoon ineens. Dat gaat dan dat Suzie zoiets heeft van jongens ik heb jullie eigenlijk helemaal niet nodig dus doei zoek het maar uit en dan gaat ze er vandoor. Dat vind ik wel jammer, aan de andere kant dat heet ‘een open eind’ maar daar houd ik niet zo van, maar op het einde na is het echt een leuk boek!