Selecteer een pagina

Rex Hofman en Saskia Ehlvest gaan op vakantie naar een huisje in Hy ères. Wanneer ze nog één uur te rijden hebben naar het eindpunt de eerste etappe: een hotel in Nuits St. Georges ,dicht gelegen in de buurt van Dijon, gaan ze ondanks de tegenzin van Rex toch tanken bij een TOTAL-station.

Ondertussen toen Rex zich ging rekken en strekken. Ging Saskia naar de servicewinkel om een blikje Cola en een blikje bier te kopen. Als Rex wat ongerust wordt besluit hij haar te gaan zoeken maar het lijkt wel alsof ze van de aardbodem is verdwenen. Ook een zoektocht leidde tot geen enkel spoor.

In 1950 logeerde de 16-jarige Raymond Lemorne bij zijn oom en tante in Dijon. Op een gegeven moment was hij van plan om vanaf de balustrade van de flat van haar oom en tante af te springen. Hij sprong want hij was er van overtuigd dat een gedachte onvermijdelijk de daad in hield en dat een daad onvermijdelijk is als je er eenmaal aan gedacht hebt. 21 jaar later was hij scheikunde leraar geworden, getrouwd, en hij had twee dochters van 13 en 11 jaar. Hij woonde in Autun en gaf daar les op een gymnasium school. Dan heeft hij plotseling de gedachte of hij in staat zou zijn om een misdaad te plegen. Hij kwam op die gedachte op het moment dat hij een kind van de verdrinkingsnood redde.

Een paar jaar later ging Raymond een huisje verbouwen, het huisje was deels uit een kleine erfenis van zijn vrouw. Van hieruit ging hij een plan bedenken om een vrouw in zijn auto te lokken. Hij had een geweldig plan: Hij zou op de autoroute naast een tankstation met een mitella proberen een vrouw naar zijn auto te lokken en dan bewusteloos maken. Na een paar keer oefenen op het begaan van deze daad, ontmoette hij Saskia. Raymond kreeg haar probleemloos mee.

Acht jaar later komt Saskia weer aan het bod. Tijdens een vakantie in Marina di Camerota in Italië van Rex met zijn toekomstige vrouw, Lieneke. Rex krijgt daar een nachtmerie over “het gouden ei”. Na de vakantie houdt Rex met succes een advertentiecampagne, want de dader (Raymond) komt er op af. Hij doet Rex het voorstel om het mysterie op te lossen, door hem hetzelfde te laten ondergaan, met de dood tot gevolg. Rex wil er perse achter komen wat er met zijn vrouw is gebeurd en laat het toe. Na het drinken van een slaapmiddel bij het Total-station, wordt hij wakker. Hij beseft dat hij levend is begraven! Er werd nooit meer iets van beide (Rex en Saskia) vernomen, ze leken spontaan van de aardbodem verdwenen.