Selecteer een pagina

Titel: Neefjes, Nymfo’s en Noenga- Noenga’s.
Auteur: Louise Rennison.
Uitgeverij:Wolters Noordhoff
Vertaling: Het is oorspronkelijk een Engels boek, Piccadilly Press- Londen. Knocked out by my Nunga- Nungas.
Illustraties: Rob Nuyten
Genre: Het boek gaat over liefde en over avontuur.

Hoofdpersonen: Georgia Nicolson is de hoofdpersoon van het boek. Ze is 15 jaar en schrijft in haar dagboek over haar leven. Ze is heel grappig en windt zich snel op over dingen.

Taalgebruik: Er staan niet zo veel moeilijke woorden in het boek. Het is goed te begrijpen en gewoon normale zinnen.

Titelverklaring: Neefjes vanwege haar neef die “per ongeluk” aan haar noenga-noenga’s (borsten) zit nymfo’s komt denk ik uit een van de andere boeken.

Belangrijkste Gebeurtenis: Dat Dave toch nog steeds ook al heeft hij met Ellen gevoelens blijkt te hebben voor Georgia.
Tijd: Het verhaal speelt zich in de tijd van nu af.

Tijdsduur: Het verhaal duurt een paar weken.

Plaats: Loch Ness-Land (Schotland), en op het feest.

Samenvatting: Georgia moet met haar familie op vakantie naar Loch Ness-land (Schotland). Daar heeft ze dus helemaal geen zin in, maar het moet. Als ze in Loch Ness-land zijn, zoekt Georgia meteen de telefoon. Maar die is er niet en buiten is helemaal niks te doen, alleenJock MacSul (schotse jongen)is af en toe buiten.
Haar neef komt haar ook nog opzoeken. Tijdens een wandeling in het donker komt hij “per ongeluk” aan haar noenga-noenga’s.
Als ze weer thuis, is zijn al haar vrienden naar de bioscoop. Ze is wel vriendin van de “sexy god”, maar die belt niet. Pas de volgende dag belt Robbie. Hij is alleen thuis, en vraagt of Georgia komt. Als Georgia Robbie ziet, worden haar benen slap, en haar hart klopt heel snel, het is zo “hemels”. Ze zoenden de hele avond.
Zaterdag gaat Georgia naar een feest. Op het feest vragen allemaal jongens op hun manier (door de hele tijd bij Georgia rond te hangen) om te dansen. Maar Georgia is vriendin van Robbie, die met zijn band optreedt. Georgia denkt de hele tijd aan de pauze, dan ziet iedereen dat zij de vriendin van Robbie is. In de pauze, als Georgia naar de kleedkamer gaat, zit Robbie daar met Lindsay, zijn oude vriendin. Toen werd Georgia heel boos en ging bovenaan de trap zitten zodat Robbie haar niet zag. Toen kwam Dave Hahaha (haar oude vriend). Hij vroeg waar Ellen z’n vriendin was. Die was al weg. Toen vroeg hij of ze even mee naar buiten kwam, opeens zoenden ze, Dave Hahaha en zij. Wat moest ze nou zeggen tegen Robbie. De volgende dag belde Dave, hij zei dat het niks voorstelde en dat ze het maar gewoon moest vergeten.
Na een tijd op een ander feest tijdens een spel werd gevraagd aan Georgia: ”Wie vind je naast Robbie leuk?” Ze zei maar Rollo. Geen Dave maar dat vond ze wel. Ze wist niet wie ze nou leuker vond Dave of Robbie. Even later tijdens het spel werd aan Dave gevraagt: Zoen Georgia. Georgia schrok en ging naar de keuken wat drinken. Even later kwam Dave Hahaha in de keuken en zei: Ik moet je nog steeds zoenen en toen zoenden ze weer, zij en Dave. Ze moest kiezen of de sexy god of iemand die ze echt leuk vond.
Toen wist ze het echt niet meer en wilde haar moeder om raad vragen maar toen kwam haar vader binnen, en hij zei dat Naomi (de poes van de buren) zwanger was van Tijger.
(419 woorden)

Eigen mening: Ik vind dit boek heel grappig want Georgia gebruikt hele grappige woorden en overdrijft heel grappig. Ik vind hem ook goed geschreven want je wilt wel steeds doorlezen.