Selecteer een pagina

Dreadlocks & Lippenstift
Maren Stoffels

Sofie is 15 jaar, ze gaat 3 weken op vakantie naar Frankrijk, waar ze helemaal geen zin in heeft. Ze moet namelijk haar vriendje Tygo 3 weken missen. (Sofie’s ouders weten niet dat Sofie verkering heeft met Tygo, want die vinden het niks dat ze met Tygo omgaat). Maar als ze op de camping komt verveelt ze zich. Ze besluit Tygo op te bellen, waardoor ze een vreemd gevoel krijgt. Dat komt doordat ze Kelly (een meisje waar ze een hekel aan heeft) op de achtergrond hoorde.
Ze gaat een avond met haar broer Stefan mee en ontmoet Floor en haar broer Menno. Ze ziet Floor eerst helemaal niet zitten maar als ze met haar gepraat heeft, vindt ze Floor wel aardig. Ze wordt verliefd op Menno, waarmee ze verkering krijgt. Na een tijdje komt ze erachter dat Floor anorexia heeft. Als ze weer naar huis gaat heeft ze met Floor afgesproken dat ze met elkaar zullen mailen.
Als ze weer thuis is komt ze er achter dat Tygo helemaal niet is vreemd gegaan maar dat zijn broer iets met Kelly heeft. Ze vertelt Tygo helemaal niks over Menno, omdat ze dat niet durft.
Als ze weer naar school moet heeft ze daar helemaal geen zin in, haar vriendinnen zitten namelijk niet meer bij haar in de klas. Haar nieuwe klas vind ze helemaal niet leuk, ze heeft er namelijk geen vrienden. En dan is er ook nog Erwin, die haar heel erg pest. Er is een meisje dat wél aardig tegen haar doet, Roosmarijn. Maar daar wil Sofie niks mee te maken hebben. Ze raakt uiteindelijk toch bevriend met Roosmarijn en het gepest van Edwin wordt steeds erger. Zo erg zelfs dat hij Sofie bijna verzuipt in het zwembad. Ze heeft steeds minder contact met haar andere vriendinnen Bella, Malou en Ellen die trekken steeds meer op met Robin.
Als ze op schoolkamp gaat en Roosmarijn niet komt wordt ze boos op haar. Ze is dus helemaal alleen met schoolkamp en ze word nog steeds gepest door Edwin. Op schoolkamp vertelt ze aan haar Mentor over de problemen met Tygo en Menno.
Ze wordt op schoolkamp midden in de nacht bedreigt door Edwin als ze doorverteld dat Edwin haar pest dan gaat hij er voor zorgen dat iedereen haar gaat haten.
Als ze terug komt van schoolkamp komt ze erachter dat Edwin weet dat ze is vreemd gegaan. Sofie is nu als de dood dat hij het aan Tygo verteld. Als Sofie Roosmarijn begint te missen gaat ze naar Roosmarijn toe om te vragen wat er nou aan de hand is, ze komt erachter dat Roosmarijn haar moeder is overleden.
Op een gegeven moment loopt het allemaal mis. Midden in de aula waar iedereen is, vertelt Edwin dat Sofie tijdens de vakantie is vreemd gegaan. Haar (oude) vriendinnen laten haar in de steek. Dan komt ze erachter dat het verhaal een bedacht plan is van Edwin en Robin, die Tygo wil hebben. Haar oude vriendinnen zijn gebruikt door Robin. Er komt een vechtpartij tussen Sofie en Robin. Na die vechtpartij zien haar vriendinnen in dat ze fout zijn geweest en ze praten alles uit. Tygo vergeeft Sofie en ze krijgen weer verkering