Selecteer een pagina

Facebook is een social networking dienst en website, gelanceerd in februari 2004 die eigendom is van en wordt beheerd door het bedrijf Facebook Inc. Sinds januari 2012, heeft de site meer dan 800 miljoen actieve gebruikers.
Facebook is opgericht door Mark Zuckerberg met zijn huisgenoten en medestudenten Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz en Chris Hughes. De naam van de Facebook is afgeleid van de informele naam voor het jaarboek dat aan het begin van elk academisch jaar aan studenten door universiteiten in de Verenigde Staten wordt uitgedeeld zodat zij elkaar beter kunnen leren kennen. Vanaf je 13e mag je gebruik maken van Facebook.

Gebruikers moeten zich registreren voor het gebruik van de site, waarna ze een persoonlijk profiel kunnen aanmaken, andere gebruikers kunnen toevoegen als vriend en berichten kunnen uitwisselen. Ook kunnen ze automatische notificaties notificaties ontvangen als vrienden hun profiel bijwerken. Daarnaast kunnen gebruikers hun vrienden indelen in groepen, ingedeeld op bijvoorbeeld werk, school/studie, of andere kenmerken.

Eerst konden alleen studenten van Harvard University lid worden, maar geleidelijk werd het aantal Universiteiten waarbij je lid kon worden uitgebreid en uiteindelijk kon iedereen lid worden.

Facebook is af en toe negatief in het nieuws geweest omdat het volgens privacyvoorstanders niet netjes omgaat met de persoonlijke gegevens van de leden.