Selecteer een pagina

Inhoudsopgave

1) De stamboom
2) Leefomgeving
3) Voedsel
4) Voortplanting
5) Uiterlijk

Inleiding; Darwin-Nandoe
De Darwin-Nandoe is een gevogelte. De Darwin-Nandoe lijkt erg op een struisvogel. Hij is Familie van de Nandoe, daarvan komt natuurlijk de Darwin-Nandoe. Bij de Darwin-Nadoe maken alleen de mannetjes geluid. De mannetjes zijn ook de genen die broeden. Het verschil met de Nandoe is niet zo groot. De Darwin-Nandoe heeft langere poten, maar een kortere snavel. De Darwin-Nandoe leeft met zo’n 20 tot 30 Darwin-Nandoe’s. De Darwin Nadoe kan vrij hard rennen en zelfs kan hij ook zwemmen! Hij zou erin staat zijn om Rivieren of meren over te steken. De Darwin-Nandoe is een vrij bijzonder vogel, maar geen bedreigd diersoort.
Inleiding; Permit
De Permit is een vis. De Permit is een roofvis, maar eet ook zeeplanten. De permit leeft niet in zeer grote groepen. De Permit is geen bedreigd diersoort. De zwemt heen en weer (,is eigenlijk doelloos zonder eten). Het dier kan niet erg agressief worden, en is niet echt wild of woest. Het dier is best sloom, maar als die een grote slag met zijn achterstaart doet is hij pijlsnel, maar toch kalm (, dit gebeurt eigenlijk alleen als hij levend voedsel ziet). De Permit heeft een aparte vorm als je kijkt naar andere vissen. De Permit is een aardig grote vis en hij zou zo een vishengel kunnen doorboren. De permit heeft namelijk heelveel kracht en niet veel vissen durven hem als prooi te nemen. De permit leeft voor de Mexicaanse kust. En Vissers zijn dan ook heel trots als ze hem kunnen vangen!

Stamboom; Darwin-Nandoe
De Darwin Nandoe heeft een uitgebreide stamorde. Rijk-Dieren – Afdeling-Gewerlvelde – Klasse-Vogels – Orde-Nandoes – Familie-Nandoes – Geslacht-Rhea – Soort-Darwin-Nandoe. De Darwin-Nandoe is ingedeeld bij Dieren, omdat het Dierlijke cellen kenmerken hebben. Hij hoort bij de gewervelde, omdat hij een wervels en botten heeft ofte wel hij heeft een inwendig skelet. Hij hoort bij de Klasse; Vogels, omdat hij veren heeft en eieren met een kalkschaal legt. Hij hoort bij de Orde Nandoes, omdat hij eigenlijk een Nandoe is die alleen langere poten en een kortere navel heeft. Zijn geslacht is Rhea dat is, omdat het de zelfde kenmerken heeft net als de Nandoe. En dan hebben ze hem de naam gegeven De Darwin-Nandoe

Leefomgeving; Darwin; Nandoe
De Darwin-Nandoe leeft in Andes, vooral in de open graslanden. De Andes ligt in Zuid-Amerika. De Darwin-Nandoe leeft in de Andes, omdat daar voor de Darwin-Nandoe genoeg voedsel is en weinig vijanden. Het is daar ook erg rustig en je zult er weinig andere dieren tegen komen, als je wat hoger zie je geen enkel dier behalve het familie lid de Nandoe. Ze hebben daar ook veel ruimte als ze in open graslanden zitten. Dan hebben ze veel vrijheid. Ze kunnen in hun leefomgeving wel 8 tot ruim 10 jaar leven dat scheelt niet veel als ze in gevangenschap leven dan worden ze 15 tot 18 jaar oud. De Darwin-Nandoe Leeft in het Andes Gebergte met zo’n 20 tot 30 Darwin-Nandoes. Die groepen hebben allemaal een eigen gebied in het Andes gebergte met de Nandoes.

Leefomgeving; Permit
De Permit leeft voor de Mexicaanse kust en ook een langs de kust van Zuid-Amerika. De permit kan zich daar goed thuis voelen. De volwassen vissen leven graag in ondiepe kanalen of riffen. Ze houden niet van diepte. Ze houden ook van obstakels zoals grote rotsen of wrakken en ook koraal in de riffen natuurlijk. Ze zijn vooral in dat gebied getrokken, omdat ze daar hun eten makkelijk kunnen vinden en ze zitten ook nog eens in ondiep water. De Permit leeft in hele kleine groepen. Maar soms kan het zijn dat er scholen Permits ontstaan. De wat jongere vinden drab water ook goed. De Permits houden vooral van lagen zand onder zich.
Voedsel; Darwin-Nandoe
De Darwin-Nandoe eet gras, bladeren, fruit en insecten (,voorkeur wormen). De Darwin-Nandoe kan al zijn eten makkelijk vinden in zijn leefomgeving. Het vind bladeren bij kleine struiken of kleine bomen, zijn gras kan hij gewoon op de grond vinden. De insecten komen overal voor, vooral haalt het ze uit de grond bv; wormen. Fruit kan hij vinden aan de bomen. De Darwin-Nandoe kan zonder veel moeite altijd wel iets hiervan te eten vinden. De Darwin-Nandoe heeft een kortere snavel, dus soms kan het meer moeite hebben met eten af te scheuren of gewoon te eten. De Darwin-Nandoe kan best veel eten opslaan in zijn maag, maar toch weegt hij maar tussen 25 tot 30 kilo, dat komt omdat het vrij snel kan verteren het moet ook wel erg licht zijn anders kan hij zijn eigen gewicht niet meer tillen.
Voedsel; Permit
De permit eet vooral kleineren vissen,kreeftachtige en schelp dieren en soms als er niks te vinden is zeeplanten. Hij eet schelpdieren omdat die vlak voor de kust liggen en ook niet zo snel zijn. Kreeftachtige omdat die ook voor de kust leven en ook niet echt de snelste zijn. En kleinere vissen,omdat die lekker en ongevaarlijk zijn. De permit is een uitstekende jager als het om zijn prooi gaat. Ze prooien zijn meestal erg bang voor de Permit. De Permit heeft erg kleine tandjes net als de Piranha, zo kan hij zijn eten goed van te voren vermalen.

Voortplanting; Permit
De Darwin-Nandoe is een vogel dus het legt eieren met een leerachtige schaal. De vrouwtjes leggen de eieren en de mannetjes broed ze uit. Dat uitbroeden duurt meestal ongeveer 5 weken. Het mannetje paart met meerdere vogels, maar de eieren komen allemaal in hetzelfde nest te liggen. De eieren hebben een geelachtige kleur en er komen zo’n 10 tot 15 eieren in een nest van de Darwin-Nandoe. De Darwin-Nandoe legt zijn eieren in de wintertijd.
Voortplanting; Permit
De Permit is een vis dus legt eieren zonder schaal. Als de Permit net uit zijn ei komt is het een super klein visje en dus ook heel kwetsbaar. Bij het paren worden zo’n 10+- eieren gelegd. De jonge vissen moeten dan nog ook eerst even wennen met al gelijk allemaal afval en obstakels, maar na 3 weken voelen ze zich thuis in het water. De Permit plant zich in elke periode voort.

Uiterlijk; Darwin-Nandoe
De Darwin-Nadoe is een normale vogel die er niet heel erg veel anders uit ziet als de meeste loopvogels. Het heeft veren met een grijs, wit, zwart of bruine vacht. Sommige veren zijn heel eg donzig vooral bij zijn staart. Hij heeft wel een korte snavel voor de gemiddelde loopvogel, zijn voeten zijn wel lang. Hij heeft geen pupil met zwarte kraal oogjes. Hij heeft 4 tenen, 3 voor en 1 kleine achter daar zitten erg scherpe nagels bij.

Uiterlijk; Permit
De Permit heeft een slijmachtige huid. De huid is boven zwart en beneden grijs. Hij heeft 2 vinnen aan de onderkant, de eerste is klein en de tweede is wat groter. De grootste vin zit bovenop waar er ook, maar een zit. Hij grote ogen met vergelijking van zijn lichaam en ook een erg grote pupil. Hij heeft ook nog aan de zijkant een vin die niet groot is, maar wel belangrijk is voor de sturing. Zijn staart is erg groot, waardoor hij heel snel kan. Hij heeft een langvormig lijf. Zijn tanden zijn klein, maar vlijmscherp.