Selecteer een pagina

Maria, de hoofdpersoon woont in Amsterdam met haar 2 kinderen Wolf en Merel. Ze heeft een relatie met Geert waar ze zwanger van blijkt te zijn. Alleen gaat het niet zo goed met hun relatie, ze hebben vaak ruzie en Geert gaat voortdurend vreemd. Maria verbreekt daarom de relatie met Geert en besluit een abortus te plegen. 5 dagen na haar abortus vindt Maria een kaartje in de brievenbus met daarop een bedreiging die te maken heeft met de abortus. En daar blijft het niet bij de bedreigingen worden steeds erger, haar stalker stuurt haar bijvoorbeeld een foto van een ongeboren kindje en later krijgt ze een pakje met daarin een dode rat. Op een keer gaat ’s morgens de deurbel en staat er een begrafenisondernemer aan de deur die gebeld zou zijn door Petra Vos, de moeder van Maria die al lange tijd geleden overleden is. De moeder van Maria was een psychoot. De vrouw aan de telefoon had gezegd dat Maria overleden was. Maria wordt erg bang en besluit haar zus, Ans van de bedreigingen te vertellen. Ze gaat naar haar ouderlijk huis waar Ans nog woont. Als ze daar een beetje gewend is krijgt ze op een gegeven moment een telefoontje van de politie. De politie vertelt haar dat haar huis is afgebrand en dat ze zelf het gas heeft laten aanstaan. Ze denken dat ze een beetje gek is geworden. Diezelfde dag nog wordt Maria wakker in een bed, badend in het zweet en met een dik oog overal in de kamer is bloed. Ans en Victor (een collega van Ans) vertellen Maria dat ze zichzelf heeft verwond en zichzelf niet meer was. Maria moet medicijnen nemen. Na al die rare dingen die gebeurd zijn verdenkt Maria nu de man van haar zus, Martin. Martin had toegang tot het huis, hij regelde de financiële zaken van Maria en hij weet over haar verleden. Op een dag staat er een man voor de deur, ene Harry Meninga, een zakenpartner van Martin. Martin is volgens Harry met een heleboel geld verdwenen, ook geld dat niet van hem is. Maria en Harry spreken af om nog een keer af te spreken, om alles nog een keer duidelijk te bespreken.
Maria wil samen met Harry zijn kantoor gaan onderzoeken. Maria vindt daar een uitgeprinte foto van een ongeboren kindje, plots krijgt ze een klap op haar hoofd en raakt bewusteloos als ze wakker wordt ligt ze vastgebonden in een bed. Iemand geeft haar injecties en medicijnen. Als ze wakker wordt ligt ze in een kofferbak van een auto. Als de klep van de kofferbak opengaat ziet Maria wie er achter alle ellende zit: Ans. Ze vertelt Maria dat ze Harry en Martin al heeft vermoord en dat zei de volgende is. Ze wil Maria vermoorden omdat ze er niet tegen kan dat Maria een kind heeft laten aborteren terwijl zij helemaal geen kinderen kan krijgen. Ze vertelt dat ze ook Martin heeft vermoord, omdat hij niet meer van haar hield. Maria weet zich los te rukken en pakt het pistool van Ans af. Gelukkig staat Victor achter Maria en pakt het pistool af. Ans wordt opgepakt en Maria wordt meegenomen in de ambulance. Als de kinderen de volgende dag op bezoek komen met Geert, hebben ze kaalgeschoren hoofdjes, Ans had dit gedaan. De rechercheur komt ook op bezoek, hij biedt zijn excuses aan en legt uit wat er met Maria gebeurd is. Maria gaat nog één keer bij Ans op bezoek, ze zegt haar goed de waarheid en drukt ze haar laatste sigaret uit.

* Steve is de vader van Merel, Steve is door de politie meegenomen en sindsdien heeft Maria niks meer van hem gehoord. Door Steve is Maria zangeres geworden.