Selecteer een pagina

I. Inhoud
Het boek gaat over een jonge vrouw die Marigold heet en werkt in een balletgezelschap in Londen het LBC of Lenoir Ballet Company. Marigold heeft een fysieke relatie met de louche directeur van het balletgezelschap Sebastian om de beste rollen te krijgen. Wanneer Marigold verkeerd op haar voet belandt en verder blijft dansen, loopt ze een afgrijselijke fractuur op. Waardoor ze geopereerd moet worden. Sebastian stuurt haar terug naar haar moeder Dimpsie om te herstellen. Dimpsie is dolgelukkig wanneer haar dochter na twee jaar nog eens naar huis komt. Tom, haar vader is niet opgezet met haar komst. Hij kruipt met iedere vrouw in bed en Dimpsie is zo ongelukkig dat ze troost zoekt in drank. Rafe een oude jeugdvriend van Marigold is smoorverliefd op haar en Marigold op hem. Ze verloven zich snel maar al gauw krijgen ze ruzie. Als Marigold uit het gips mag, heeft ze het moeilijk om te kiezen tussen dansen en trouwen met de heer Rafe. Marigold kiest uiteindelijk voor het dansen omdat het toch niet zo botert tussen haar en Rafe. Maar ze heeft schuldgevoelens en vreest dat Rafe in een depressie zal sukkelen. Keert ze terug naar Rafe of blijft ze dansen of….lees de foute prins en je komt het allemaal te weten.

III. Auteur
Victoria Clayton is een Engelse schrijfster die letterkunde heeft gestudeerd in Cambridge. Victoria is getrouwd met Charles Dickens, woont in Northamptonshire Engeland en schreef eerder al de bestsellers -Ierse honing
-Alle sterren van de hemel
-De kracht van vriendschap
-Voorbij de droom
-Samen bij jou
En zoveel meer.
IIII. Appreciatie
Ik vond het een heel mooi boek om te lezen, er zijn wel enkele delen waar het er een beetje ouderwets aan toe gaat maar dat vond ik niet erg. Het is een heel erg dik boek en ik heb er lang over gedaan om het uit te lezen maar het was wel de moeite. Ik raad dit boek enkel aan voor de mensen die graag liefdes romans lezen en veel zin hebben om een boek te lezen. Het is ook een leuk einde want het verhaal eindig helemaal anders dan dat ik dacht en dat vind ik wel tof.
IIIII. Keuzeopdracht
Als keuze opdracht zou ik drie nieuwe titels voor het boek verzinnen. Ik vind de huidige titel niet zo spectaculair en de titel geeft niet veel weer van de inhoud van het boek. Je zou denken dat het een soort sprookje is maar dat is niet zo. Ik zou het incest noemen omdat dat iets weergeeft over de inhoud en omdat die titel me zou aanspreken, ofwel zou ik een titel kiezen die te maken heeft met de keuze die Marigold maakt. Of ik zou het boek Marigold noemen omdat ik dat een hele mooie naam vind en omdat het varhaal over Marigold gaat.